Jatkosodan asevelimerkit kirja saatavilla

Erinomaisen Talvisodan asevelimerkit kirjan itsenäinen jatko-osa, Jatkosodan asevelimerkit on nyt ilmestynyt. Kirjan ovat kirjoittaneet Matti Allonen, Jari Nykänen ja Joel Sjögren. Suomen Numismaattinen Yhdistys on tukenut kirjan julkaisua ja haluaa tarjota jäsenilleen mahdollisuuden tilata kirjan edullisesti jäsenetuna.

Asevelimerkit ovat samaan joukko-osastoon kuuluvien aseveljien yhteisöllisyyttä kuvaavia merkkejä. Jokaisella merkillä on taustansa ja tarinansa.  Päämaja vastusteli, mutta se joutui nöyrtymään sotilaiden omien asevelimerkkien teettämisen vyöryyn. Erilaisia merkkejä tehtiin yli 500 kappaletta.

Sotilaiden omien asevelimerkkien tehtailu aloitettiin heti jatkosodan alussa välirauhan ja talvisodan innoittamina. Pienet ryhmät komppanioista aina divisiooniin aloittivat merkkien suunnittelun ja myös toteuttivat niitä melko vaikeissa olosuhteissa ja materiaalipulan vallitessa ja kaiken lisäksi korkeimpien esimiesten innoittamina.

Mittava, 511-sivuinen, teos antaa tutkijoille ja keräilijöille aivan uuden mahdollisuuden arvioida omia kokoelmiaan. Uudetkin harrastajat pääsevät mukaan merkkien maailmaan, ja toivottavasti piirongin laatikoista tehdään tärkeitä uusia löytöjä menneisyyden kartoittamiseksi.

Erityisinä harvinaisuuksina esitellään muun muassa suurelle yleisölle tuntemattomat haavoittumismerkki, sodan 1941-1942 muistomitali sekä etulinjan sotilaan merkki, jotka jäivät toteutumatta.

Kirja on nyt saatavilla SNY:n jäsenille edulliseen 37 euron hintaan.

 

Kaikki kirjatilaukset voi tehdä sähköpostilla Juha Hyötyläiseltä jumailhy@gmail.com. Tilaukseen lisätään postikulut, jotka ovat 7 euroa. Seitsemän euron postikuluun eli samaan pakettiin mahtuu jopa 4 kirjaa, vahvistamme kuitenkin postikulun tilauksen yhteydessä. Kirjat voi myös noutaa SNY:n toimistolta Maneesikadulta.