Kirjat

Kirjojen julkaisua ja jakelua

SNY kustantaa kirjoja ja myös tukee niiden julkaisua. Seuraavat kirjat on SNY:n julkaisemia:

1. Aarne Laitakari: Suomen mitalit 1936–1968 (1969)
  2. Jorma Pasanen: Tilapäiset maksuvälineet Suomessa (1971)
  3. Tuukka Talvio: Rahan vuoksi. Suomen Numismaattinen yhdistys 1914–1989 (1989)
  4. Tuukka Talvio: Tutkijoita, keräilijöitä ja lahjoittajia. Suomalaisia numismaatikkoja 1700–1917 (1994)
  5. Tuukka Talvio (toim.): Rahojen parissa. Suomen Numismaattinen Yhdistys 1914–2004 (2004)
  6. Outi Järvinen (toim.): SCRIPTA VARIA NUMISMATICO TUUKKA TALVIO SEXAGENARIO
    DEDICATA (2009)
  7. Tuukka Talvio (toim.): Tutkimusta ja keräilyä. Suomen Numismaattinen Yhdistys 1914–2014 (2014)
  8. Frida Ehrnsten, Liisa Kunnas-Pusa: Uudenmaan rahalöydöt – Myntfynd från Nyland (2017)
  9. Frida Ehrnsten, Liisa Kunnas-Pusa: Karjalan rahalöydöt – Myntfynd från Karelen (2020)

Lisäksi yhdistys on tukenut lukuisten kirjojen ja tutkimusten julkaisua.

Kaikki yhdistyksen julkaisemat kirjat ovat nähtävissä yhdistyksen käsikirjastossa, ja jäsenien on niihin mahdollista halutessaan tutustua. Käytettyjä kirjoja myydään myös aika ajoin yhdistyksen huutokaupoissa.

Myytävänä olevat kirjat

Kahta uusinta kirjaa on vielä yhdistyksellä joitain kappaleita jäljellä ja niitä voi ostaa halutessaan laittamalla sähköpostia sihteeri(a)snynumis.fi. Molemmat kirjat on saatavilla postitse kotiin yhteishintaan 27€.

KARJALAN RAHALÖYDÖT

Karjalan rahalöydöt – Myntfynd från Karelen esittelee 514 rahalöytöä Karjalan historiallisen maakunnan alueelta. Mukana ovat nykyisten Etelä- ja Pohjois-Karjalan maakuntien lisäksi myös luovutetun Karjalan pitäjät. Löytöluettelon lisäksi julkaisu sisältää lyhyet historiakatsaukset Karjalasta, rahojen löytämisestä ja keräilystä sekä alueella käytössä olleista rahanlaskujärjestelmistä. Suurin osa löytöjen tiedoista perustuu aiemmin julkaisemattomaan arkistomateriaaliin. Karjalan rahalöydöt sopii haku- ja yleisteokseksi kaikille rahalöydöistä ja Karjalan historiasta kiinnostuneille. Kirjassa on 320 sivua, ja siinä on rahalöytöjen lisäksi ansiokas kuvaus Karjalan mielenkiintoisesta historiasta idän ja lännen rajamaastossa.

Karjalan rahalöytöjen hinta toimistolta haettuna on 16€ ja postitettuna 22€.

UUDENMAAN RAHALÖYDÖT

Frida Ehrnsten, Liisa Kunnas-Pusa:
Uudenmaan rahalöydöt – Myntfynd från Nyland.

Helsinki 2017, 158 sivua, pehmeäkantinen.

Kirjassa esitellään kaikki Uudellamaalla tehdyt rahalöydöt ja se soveltuu hyvin mm. numismaatikoille, keräilijöille, arkeologeille, tutkijoille, paikallishistorian harrastajille sekä metallinetsijöille.

Kirjaa saa ostaa Suomen Numismaattisen Yhdistyksen toimistolta Mechelininkatu 15 B 47 arkisin 10:00-18:00 hintaan 5 € ja sen voi myös tilata kotiin postitettuna hintaan 11 € sisältäen postikulut.

Frida Ehrnsten, Liisa Kunnas-Pusa: Uudenmaan rahalöydöt – Myntfynd från Nyland

Muut kuin yhdistyksen julkaisemat kirjat

Yhdistyksellä on ajoittain muitakin kuin yhdistyksen julkaisemia kirjoja myynnissä. Yleensä näille kirjoille on saatu neuvoteltua hyvä jäsenalennus. Esimerkiksi Antti Heinosen laadukkaita setelikirjoja ja Antellin kokoelman kirjoja on myynnissä. Kysele lisätietoja sihteeri(a)snynumis.fi.

Myös yhdistyksen huutokaupoissa on myytävänä käytettyjä numismatiikan alueen kirjoja ja referenssiteoksia.