Mitalikerho perustettu

Mitalit ovat mielenkiintoinen osa numismatiikkaa. Suomessa mitaleja on tehty jo useita vuosisatoja, ja niitä on olemassa useita tuhansia erilaisia. Suomessa lyödyt mitalit antavat kattavan läpileikkauksen Suomen historiasta, tärkeistä kansallisista asioista sekä taiteen kehittymisestä. Myös Suomen Numismaattinen Yhdistys on myös historiansa aikana lyöttänyt useita kymmeniä mitaleja. Mitalien keräilyä kohtaan on viime vuosina noussut aivan uudenlaista kiinnostusta. Vastatakseen tähän kysyntään SNY on perustanut vuoden 2022 alussa mitalikerhon.

Kerhon tavoitteena on mitaleihin liittyvää numismatiikkaa ja mitalitaidetta koskevien määritelmien tarkentaminen sekä avoimen kansallisen mitalitietokannan ja mitalien yksilöivien tunnuksien luominen. Mitalikerho toimii tietokantahankkeessa yhteistyössä Suomen Mitalitaiteen Killan kanssa. Erityiskysymyksinä on tunnistettu mm. mitaleita koskeviin tekijänoikeuksiin sekä toteutettavan tietokannan hajautettua tiedontuotantoa, validiteettia ja ylläpitoa koskevat kysymykset. Toimintaan toivotaan mukaan niin mitaleiden parissa ammatikseen toimivia kuin keräilijöitä ja muita asianharrastajia.

Mitalikerho tulee kokoontumaan säännöllisesti ja sitä vetää Anssi Joutsiniemi (anssi.joutsiniemi(a)snynumis.fi. Ohessa linkki mitalikerhon sivustolla:

https://snynumis.fi/yhdistys/kerhot/mitalikerho/

Kerhon aloitustapaaminen järjestetään Teamsissä 9.2 kello 18. Ilmoittaudu tapaamiseen Anssille.

Mitalikerho toivottaa kaikki mitaleista kiinnostuneet mukaan toimintaan!