Yhdistyksen vaakuna rekisteröity

Suomen Numismaattisen Yhdistyksen vaakuna on tänä vuonna rekisteröity Suomen Heraldisen Seuran vaakunarekisteriin. Puusta teetetty vaakuna on esillä kunniapaikalla yhdistyksen uuden toimitilan aulassa Maneesikadulla. Vaikka vuonna 1957 suunniteltu SNY:n tunnus on jo yli kuudenkymmenen vuoden ajan ollut käytössä, ei sitä aikaisemmin ole käytetty vaakunana. Tänä vuonna uusien toimitilojen sisustusprojektin myötä päätettiin suunnitella tunnuksen pohjalta yhdistykselle myös vaakuna.

SNY:n  vaakunassa tunnuksena on ruusu, jonka keskellä on aatelisen Brenner-suvun vaakuna. Brennerin vaakunassa on sinisellä kilvellä kolme hopearahaa ja niiden välissä kultainen hirsi, jossa sininen makaava kuu. Brennerin vaakuna on keskellä hopeista heraldista ruusua. Myös Suomen vaakunassa on yhdeksän hopeista heraldista ruusua. Heraldinen ruusu on Suomessa käytössä myös upseerien arvomerkkinä.

Alkuperäisen yhdistyksen tunnuksen, jonka pohjalta yhdistyksen vaakuna on suunniteltu, on tehnyt yhdistykselle 1957 Suomen tunnetuimpiin kuulunut heraldikko Gustaf von Numers (1912–1978). Vaakunan on suunitellut Harri Rantanen.