Mauritz Hallbergin kokoelmat – Osa 1: Mitalit on julkaistu

Uutena suomalaisena numismaattisena kirjana on nyt saatavilla Mauritz Hallbergin kokoelmat, osa 1: Mitalit. Valtioneuvos Mauritz Hallberg (1851–1924) oli perustamassa Suomen Numismaattista Yhdistystä vuonna 1914 ja hän oli merkittävä numismatiikan keräilijä. Uusi kirja on ilmestynyt syyskuussa 2021 ja se on Pohjanmaan museon julkaisema. Kirja on nyt saatavilla nyt yhdistyksen kirjamyynnin kautta. Uusi kirja on kovakantinen ja siinä on 230 sivua.

 

Mauritz Hallbergin kokoelmaa pidetään lähes suomalaisen Antellin kokoelman veroisena numismaattisena kokoelmana. Antellin kokoelma on Suomen merkittävin yksityisen keräilijän kokoelma, ja se kuuluu nykyään Kansallismuseon rahakammion kokoelmiin. Hallbergin kokoelma on puolestaan lahjoitettu Pohjanmaan museolle. Hallbergin kiinnostus keräilyssä suuntautui Suomen rahahistoriaan ja mitaleihin. Käytännössä tämä tarkoitti Ruotsin ja Venäjän rahoja sekä mitaleita, jotka liittyivät suomalaissyntyisiin tai Suomessa vaikuttaneisiin henkilöihin sekä tapahtumiin Suomen alueella. Kirjassa on värikuvat noin 900 mitalista selitteineen.

 

Kirjan hinta on 30 euroa.

 

Kaikki kirjatilaukset voi tehdä sähköpostilla Juha Hyötyläiseltä jumailhy@gmail.com. Tilaukseen lisätään postikulut, jotka ovat 7 €. Seitsemän euron postikuluun eli samaan pakettiin mahtuu jopa 4 kirjaa, vahvistamme kuitenkin postikulun tilauksen yhteydessä. Kirjat voi myös noutaa SNY:n toimistolta Maneesikadulta.

 

Kiitokset kirjan tekemisestä Timo Helteelle, Outi Järviselle ja Yrjö Hyötyniemelle!